În urmă cu un an ne-am propus să învăţăm cât mai mulţi copii metode de dobândire a echilibrului emoţional şi a stării de bine pe termen lung. Educaţia pe care o promovăm nu este despre scriere, citire şi matematică, ci despre cum ne gestionăm emoţiile distructive, cum avem grijă de mintea şi corpul nostru, cum diferenţiem relaţiile toxice de cele care ne fac bine, cum ne putem construi vieţi frumoase şi împlinite şi cum ne putem ridica după eşecuri. Timp de un an am susţinut ateliere pe aceste teme cu copii din şcolile şi liceele din Bucureşti.

Ca parte a muncii noastre, înaintea vacanţei de iarnă am reuşit să oferim gratuit câtorva sute de elevi din Bucureşti Jurnalul de Vacanță 2017: o activitate de vacanţă care să îi ţină departe de televizoare, telefoane şi tablete, ajutându-i în acelaşi timp să capete încredere în ei înşişi, să devină conştienţi şi recunoscători pentru lucrurile bune din vieţile lor.

Pentru vacanţa de vară am tipărit un Jurnal de Vacanță nou şi la fel de eficient. Dacă ne poţi ajuta cu o donaţie oricât de mica te rugăm să dai click aici! Pentru orice donaţie mai mare de 20 Ron iti vom trimite cadou, prin poștă, un exemplar din faimosul nostru Jurnal de Fericire. Daca nu ai posibilitatea să donezi, dar îţi doreşti totuşi jurnalul, îl poţi vizualiza şi descărca gratuit aici.

Pe perioada verii, echipa noastră lucrează intens la un proiect nou: cursul de fericire IsQusit este o materie opţională pe care încercăm să o introducem cât mai curând în şcoli. La orele respective, elevii vor învăţa să stăpânească abilităţi precum autocontrolul emoţional, gestionarea relaţiilor, rezilienţa, efortul susţinut, viaţa în acord cu valorile personale şi alte lucruri dovedite că ajută la câştigarea stării de bine pe termen lung. Studiile din domeniul psihologiei arată că deprinderile din sfera inteligenţei socio-emoţionale pot fi educate la fel ca cititul, socotitul, înotul sau mersul pe bicicletă. Iar metoda este în esenţă aceeaşi: este nevoie de efort şi exerciţiu constant pentru a apărea rezultate, precum şi de specialişti care stăpânesc aceste cunoştinţe şi le pot transmite mai departe.

Despre asta e toată munca noastră!

Îţi multumim că eşti alaturi de noi în efortul de a construi o lume mai fericita! Chiar dacă nu ne poţi sprijini cu donaţii, faptul ca ai citit pana aici arată că munca noastra te interesează, iar asta nu poate decât să ne bucure.

Vacanţă frumoasă!